Inschrijving PPW 25 mei 2017 : ” Jong talent “

Beste bierliefhebber,

Bij deze de uitnodiging voor de PINT Proefavond Woerden van donderdag 25 mei 2017. Inderdaad, de avond van Hemelvaartsdag. Deze blindproeverij zal weer plaatsvinden in Drinkerij ’t Bierhuis, op de Van Oudheusdenstraat 3a te Woerden. Het evenement begint om 20:00 uur, en de kosten voor deelname zijn € 10,- per persoon.

 

Het thema is deze keer ” Jong Talent “, en dat betekent dat de bieren deze avond in principe van relatief nieuwe brouwerijen zullen komen. Het moet niet zo moeilijk zijn om die te kunnen vinden, want vooral in de laatste drie jaar is het aantal brouwerijen in Nederland explosief gegroeid. In 2014 kregen we er 88 brouwerijen bij, in 2015 waren dat er 110, en in 2016 nog eens 90. In totaal dus 288 stuks !!

Hoewel er ook een aantal zijn gestopt in diezelfde periode (28 stuks) is de groei toch zodanig geweest dat met de nieuwe aanwas van 2017 meegerekend Nederland op dit moment over 488 bedrijven beschikt die zich bezig houden met het brouwen en verkopen van bier.

Wel is het zo dat niet al deze bedrijven over een eigen brouwinstallatie op commerciële schaal bescikken. Van de voornoemde 488 bedrijven zijn er 253 die het bier in de eigen ketels produceren, terwijl de overige 235 zogenaamde brouwerijhuurders zijn. Deze laatsten maken gebruik van de overcapaciteit van hun collega’s die wel over de benodigde ruimte en hardware beschikken.

Je kunt je aanmelden voor de proefavond door middel van een e-mail aan ppwoerden@beergeek.nl, of via een reply op deze uitnodiging. Vermeld in dat bericht dan je naam, als onderwerp ” PINT Proefavond 25 mei 2017 “, en het totaal aantal deelnemers dat je wilt opgeven (dus inclusief jezelf).

Ik hoop weer op een goede opkomst.
Vriendelijke groet,

Kees Beerepoot

Dit bericht is geplaatst in Aankondiging, Algemeen. Bookmark de permalink.