Inschrijving PPW 26 januari 2017 : “Alles uit de kast”

Beste biervrienden, zoals ik in de vorige post al heb aangekondigd is het thema voor de eerstvolgende PINT Proefavond Woerden “Alles uit de kast . En wat betekent dat dan wel ? Dat we jullie de meest exclusieve bieren gaan voorzetten die we maar kunnen vinden ? Nee. Dat we jullie de bieren deze keer allemaal op een koelkasttemperatuur gaan voorzetten ? Ook niet. Zoals gewoonlijk is ook nu het antwoord heel eenvoudig. Alle zes de bieren tijdens deze proeverij komen uit het standaardassortiment van Drinkerij ’t Bierhuys, dus allemaal uit de kast die hier achter de bar in het zicht staat.

Dat betekent dus dat, als je dat zou willen, je je op deze proeverij beter kunt voorbereiden dan op voorgaande edities door in de komende weken de koeling in ’t Bierhuys grondig te bestuderen en eventueel nog wat extra proefnotities te maken. Maar ja, ik geef het je te doen want er staat ongeveer een gros bieren in die kast (zijn er trouwens mensen die niet weten wat een gros is?)

Over die koeling wil ik trouwens nog wel een opmerking maken. Hoewel de bieren doorgaans wel in deze kast te vinden zijn, zullen jullie ze bij de proeverij niet rechtstreeks uit deze kast ingeschonken krijgen. Waarom niet ? Dat heeft er mee te maken dat koude veel smaak verbergt. Hoe kouder de drank, hoe minder je proeft.

Het kan best erg lekker zijn om de bieren van deze proeverij gekoeld te drinken, maar het betekent wel dat je een heleboel smaaknuances niet zult herkennen omdat je smaakpapillen direct worden verdoofd. En omdat de hele bedoeling van deze proeverijen nou juist is dat je je eigen smaak leert kennen, dat je er zèlf achter komt wat je lekker vindt en wat niet, hoop ik dus dat je die smaakpapillen juist zo veel mogelijk aan het werk zet.

Op 26 januari 2017, vanaf 20:00 uur, zullen er in Drinkerij ’t Bierhuys dus weer zes bieren ‘blind’ worden geproefd. Wie mee wil doen aan deze proeverij dient zich daar wel expliciet voor op te geven, zodat we weten hoeveel bier er moet worden ingekocht. Hieronder vindt je een aanmeldingsformulier waarmee je je direct kunt opgeven voor deze specifieke proefavond.

Tot ziens op 26 januari 2017,

Vriendelijke groet,
Kees Beerepoot

PINT Proefavond Woerden
Donderdag 26 januari 2017
    Dit bericht is geplaatst in Aankondiging, Algemeen. Bookmark de permalink.